Trafikte direksiyon eğitimi kursu almanın önemi.

direksiyon kursu

Direksiyon eğitimi almanın başlıca sebepleri vardır.

İlk olarak içinizde büyüyen araba kullanma sevdasıdır. Bunu takip eden ikinci olay ise iş yerinden size verilecek olan bir arabada olabilir. Peki direksiyon dersi neden gereklidir sizce? Çünkü yaşadığınız şehir ile bire bir ilgilidir. Eğer yaşadığınız şehir küçük bir yer ise küçüklükten kastımız yüz ölçümü değil tabi ki içerisinde yaşayan insan sayısı ve bulundurduğu araç miktarıdır. Anadolu'nun geneline bakarsak bir çok şehirde nüfus ve araç sayısı oldukça düşüktür. Bilindiği gibi genelde yoğun olan iller İstanbul, Ankara ve İzmirdir.

Direksiyon dersi almaya gelen bazı öğrencilerimizden duyuyorum. Hocam İzmir'de araba kullanabiliyordum. Ben İzmir'in yoğun olduğunu düşünürken İstanbul'a geldim afalladım. Bu nasıl bir trafik böyle sanki acemi gibi hareket ediyorum diyenleri duydum tabi bu sadece İzmir için geçerli değil aklınıza gelebilecek diğer Anadolu şehirleri de olabilir.

Araba sürmeyi tabi ki kendi kendinize öğrenebilirsiniz. Veya bir akrabanız, babanız, abiniz bile yardımcı olabilir ama bu kişilerin verdiği bilgiyle işinde uzman direksiyon dersi konusunda uzmanlaşmış bir kişinin vereceği bilgi oldukça farklıdır. Aracı kullanırken arabanın dilinden anlamayı öğretmesi araba içerisinde bulunan teknik konuların anlatılması ve en basiti nerede hangi zorlukta neler yapmanız gerektiğini bilmeniz lazım buda bas debriyaja ver gazı şeklinde olursa işiniz iş tabi,

Her yerde direksiyon dersi veren kurslar veya kişiler var. Bunların arasından sizin dilinizden anlayacak birini bulmak zor olan yanı. Her direksiyon dersi veren hocayla öğrenci anlaşamıyor asabi hocada karşınıza çıkabiliyor. Direksiyon dersi merkezi olarak öğretmenlerimizin hepsi konusunda kendini yetiştirmiş üniversite mezunu olan kişilerdir. Öncelikle amaç direksiyon dersi veren hocalarımızın yaptıkları işe duyduğu itibardır.

Yaptığı işe saygısı olan kişi direksiyon dersi almaya gelen öğrencisine de saygılı davranır. Yirmi yılı aşkın bir süredir sizlere direksiyon dersi vererek İstanbul un keşmekeş yollarına yüzlerce öğrenci yetiştirdik. Sizlere de direksiyon dersi tecrübelerimizi aktarmak isteriz. Bizlere telefon açarak farkımızı görmenizi temenni ederiz.

Trafikte hoşgörüyü geliştirebilmek için öncelikle öfke duygusu tanımlanmalıdır. Öfke Kontrolü ve Yönetimi: Öfke, kişinin içinde bulunduğu sıkışmışlık hissi içinde, uğradığı haksızlığa karşı verdiği duygusal tepki halidir. Aslında öfke normal şartlarda oldukça sağlıklı bir duygudur. Fakat önemli olan öfkeyi doğru şekilde, doğru kişiye, doğru miktarda, kontrollü bir şekilde ulaştırabilmektir.

Öfke, bireyin planları, istek ve gereksinimleri engellendiğinde ve haksızlık, adaletsizlik ve kendi benliğine yönelik bir tehdit algılandığında yaşadığı en temel duygulardan biridir. Özellikle trafikte öfkemizi kontrol edemediğimiz durumlarda;

Konsantrasyonumuz bozulur.
Direksiyon hakimiyetimiz azalır.
Dikkat dağınıklığı başlar ve muhakeme yeteneğimiz yok olur.

Tüm bunlar kaza riskini artıran faktörlerdir. Çözüm ise öfkelendiğimizde bu duygumuzu doğru şekilde yönlendirmekten geçer. Kişi, kendisine ve çevresindekilere zarar veremeyecek şekilde, öfkesini kendi kontrolü altına alıp, doğru şekilde ifade edebilmesi becerisine Öfke Kontrolü denir.

Burada amaç; saldırganlıktan uzak şiddet içermeyen, kişinin kendisine ve çevresindekilere zarar vermeyecek şekilde duygusunu ifade etme becerisini kazanmasıdır.

Bunun için neler yapabiliriz:

Diğer sürücü ve yaya davranışlarını kişisel olarak algılamayınız.
Diğer sürücü ve yayları kişisel olarak tanımıyorsunuz. Onlar da sizi. Karşılık verip olayı kişisel hale getirmeyin.
öz temasından kaçınınız.
Öfkeli insanlar her zaman haklı olduklarını düşünürler. Haklı bile olsanız, özür dilediğinizi belirten bir el işareti ile havayı yumuşatın.
Yakın takip edildiğinizde aracınızı hızlı kullanmayın. Güvenli bir şekilde şerit değiştirin ve yol veriniz.
Karşınızdaki ile empati kurunuz. Öfkelenmenin olumsuz sağlık etkilerini düşününüz.
Kendinizi gergin ve sinirli hissediyorsanız araç kullanmayınız.

Bu içerikle ilgili diğer bağlantılar: